Spaljéer

Spaljéer är perfekta som avgränsare, insynsskydd och vindskydd vid tomtgränser, altaner och uteplatser. De har trästaketets klassiska och hemtrevliga utseende och bevarar luftigheten samtidigt som de skärmar av och ger en privat och ombonad känsla. Eftersom det är luftigare än ett plank så kräver spaljén ofta inget bygglov - men kontrollera alltid med din kommun innan du börjar bygga!

Impregnerat eller obehandlat virke

Våra spaljéer finns i impregnerat eller obehandlat virke. Välj obehandlat om du vill måla spaljén, och impregnerat virke om du vill behålla träfärgen. Med rätt ytbehandling och ordentligt gjutna stolpar kommer spaljén att vara både stadig och underhållsfri i många år.

Vi har modeller med stående spjälor och modeller med liggande spjälor. Genom att anpassa avståndet mellan spjälorna kan utseendet förändras på ett enkelt sätt, och spaljéer kan med fördel byggas i flera olika höjder för att ge optimalt vindskydd och insynsskydd.

Kompletta paket för enkelt montage

I vår e-handel har vi flera olika modeller av spaljéer som vi platsbygger, men vi gör ofta staket och spaljéer efter andra önskåmål och förlagor. Har du egna idéer kring hur din spaljé ska se ut hjälper vi dig gärna med både material och montage.

Vi hjälper dig att montera!

Vi hjälper dig att montera din spaljé - oavsett modell.