Grindar till alla staket

En grind är kronan på verket, och om du med ditt staket vill skapa en trygg plats där obehöriga inte kommer in eller barn och husdjur inte tar sig ut är grinden bra att fundera lite extra på.  Det handlar förstås också om vilket utrymme grinden får ta, och om den ska kunna släppa igenom fordon eller bara personer. Ytterligare ett val handlar om automatik: ska grinden öppnas manuellt eller med en motor och anpassad styrning?

Olika grindtyper

Förutom valet mellan metallgrind (profilgrind och nätgrind), trägrind och smidesgrind måste du också välja vilken sorts grind du behöver. Det finns ett stort antal olika grindtyper att välja mellan: enkelgrindar (gånggrindar), dubbelgrindar (körgrindar / slaggrindar), skjutgrindar, och vikgrindar är vanligast.

Villagrindar

Våra mest populära villagrindar är profilgrinden och nätgrinden. Båda modellerna är extremt hållbara, underhållsfria och stilrena i sitt utförande. Dessutom finns de i fyra standardfärger och i flera olika mått. Du kan få nätgrinden och profilgrinden i höjder från 800 mm upp till två meter, och som enkelgrind eller dubbelgrind på upp till tio meter. Nätgrindar och profilgrindar finns alltid på lager, så de går fort att leverera.

Smidesgrindar

Smidesgrinden är den mest exklusiva villagrinden, som dessutom finns i en mängd olika modeller och kan varieras på många sätt. Smidesgrindar finns som enkelgrind, dubbelgrind och skjutgrind och kan matchas med staket i samma modell. Det är inga problem att specialbeställa smidesgrinden för att få exakt de mått som behövs.

Trägrindar

En klassisk trägrind passar de allra flesta trädgårdar och staket. En nackdel med trägrinden är dock att den kräver en del underhåll för att hålla sig snygg, och därför har vi helt underhållsfria trägrindsimitationer i sortimentet. De tillverkas i stål som vitlackas, ser ut som en klassisk trägrind men håller sig snygga betydligt längre. Dessutom är de stabila nog för att kunna förses med grindmotor om det önskas.

nätgrind
smidesgrind
dubbel smidesgrind
profilgrind
dubbel profilgrind
trägrindsimitation Pålsboda

Industrigrindar

Det finns många olika industrigrindar och även här handlar det förstås om behov och förutsättningar. Vår mest sålda industrigrind är den klassiska slaggrinden med taggtråd på toppen. Den finns i fyra standardfärger och i flera mått, och är dessutom lagervara vilket gör att leveranstiden blir extra kort.

Panelgrinden i svetsad stålnätspanel är ett stilrent och snyggt alternativ.

Skjutgrindar och vikgrindar

Skjutgrinden har många fördelar. När utrymmet att öppna en grind är trångt sparas mycket plats med en skjutgrind, eftersom den öppnas helt i sidled. Vikgrinden är ett annat alternativ som sparar plats genom att vika grindbladen vid öppning.  

industrigrind
skjutgrind
dubbel panelgrind
vikgrind