Miljöstaket - kompositstaket

Våra miljöstaket är ett miljösmart alternativ till trästaket, med samma klassiska och snygga utseende och samma enkla hantering men med nästintill obefintliga krav på underhåll och helt utan tillsatser. Du kan också använda materialet till plank, altaner eller fasader.

Kompositprofiler med hög motståndskraft

Miljöstaketen från Polyplank är en miljövänlig ersättning till trämaterial med hög motståndskraft mot röta, vatten och jord. Profilerna i komposit som ersätter de vanliga spjälorna tillverkas av blandade termoplaster och träfibrer, och materialet kan återvinnas ett flertal gånger. De är testade för brandegenskaper och klassas motsvarande trä. De har en hög slagseghet, även vid temperaturer ned mot -30° C.

Flera modeller och färger

I vår e-handel finns flera olika modeller av kompositstaket och -plank. Öland är ett klassiskt staket med raka spjälor medan Borgholm är en luftig konstruktion med profiler i komposit och distanser i aluminium som ger den en modern känsla. Ekerum är en tät modell som passar som avskiljare. Alla modeller finns i ett flertal färger, och både Ekerum och Borgholm finns i låg och hög modell för att fungera som avskiljare och insynsskydd.

Vi hjälper dig att montera!

Vi kan montera ditt kompositstaket.